intro
concept
netwerk
Organisatie
BOODSCHAp
DOELGROEP
ACHTERGROND
Illegal Beauty is een creatief concept, ontstaan door een samenwerking tussen sociaal engagement, kunstenaars en designers. Illegal Beauty wil via kunst en cultuur het grote publiek prikkelen en vragen doen stellen rond de rechten van ‘mensen zonder papieren’. Illegal Beauty gaat hierbij uit van de ‘mensen’ achter de ‘illegalen’, en wil vooral hun kracht en schoonheid tonen. Kunst en cultuur wordt hierbij gebruikt om op een andere, aantrekkelijke en meer positieve manier het publiek vragen te doen stellen, zo de discussie open te breken en op termijn het draagvlak voor ‘mensen zonder papieren’ te verruimen.
Illegal Beauty is zo vooral een concept: een code waarbinnen een veelheid aan cultuurproducten kunnen gemaakt worden. Het sterke logo wordt een kwaliteitslabel: de producten die dit label dragen, zijn volgens een bepaalde filosofie gemaakt en dragen steeds eenzelfde welomlijnde boodschap uit (zie later).
Illegal Beauty nodigt kunstenaars en anderen hierbij uit om hun interpretaties te geven vanuit drie vertrekpunten:- het lichaam als een directe visualisatie van onze identiteit - de publieke ruimte als stedelijke ontmoetingsplek van identiteiten - taal als communicatiemiddel tussen identiteiten ?